AGA LIVING CENTER
ga terug

AGA paasrecept: ei uit de oven

Geplaatst op

Het is bijna Pasen. Tijdens deze gezellige feestdagen wordt er natuurlijk veel ei gegeten tijdens het paasontbijt of de paasbrunch. Daarom willen wij graag ons favoriete ei-recept met u delen: ei uit de oven. Dit eenvoudige, verrassende en feestelijke recept is uitermate geschikt om te bereiden met uw AGA fornuis.

Benodigdheden (voor 4 eieren):

  • 4 kleine eenpersoons ovenschaaltjes
  • Een braadslede
  • 4 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel bieslook
  • Een halve tomaat
  • Een handje geraspte kaas
  • 4 eieren
  • Zout en peper
  • Een klein klontje bot

Bereidingswijze:

  1.  Meng de slagroom met de bieslook, tomaat en kaas. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Vet de vier ovenschaaltjes in met boter en verdeel het roommengsel over de vier schaaltjes.
  3. Breek boven elk schaaltje een ei en meng voorzichtig het roommengsel met het ei. Zorg ervoor dat de eierdooier heel blijft.
  4. Zet de schaaltjes in de braadslee. Schenk heet water in de braadslede tot ongeveer 1 centimeter onder de randen van het schaaltje. Dit zorgt ervoor dat het eiermengsel niet verbrandt.
  5. Zet de braadslede in het midden van de bakoven en laat het ei in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  6. Serveer er optioneel geroosterd brood bij, die u kunt roosteren tussen de AGA-Toaster op de hete plaat.
  7. Geniet van uw heerlijke paasontbijt of lunch!

Tip: dit is ons favoriete recept, maar u kunt eindeloos variëren met ingrediënten die u lekker vindt. Maak bijvoorbeeld een Italiaanse versie met zongedroogde tomaten, basilicum en salami.

een keuken voor 'het leven'