Schoonmaaktips voor de AGA Cooker – De Zeug
16 november 2019
high thea high wine
Thema kookworkshop ‘High Thea/ High Wine’
16 januari 2020

Snel lekkere appelgebakjes maken met de AGA cooker

Gebak waar appel in is verwerkt is een van de meest voorkomende gebaksoorten dat wordt geserveerd bij de koffie of op een verjaardag. Zo heb je bijvoorbeeld appeltaart, appelflappen, appelbeignets, appelstrudels of een apple crumble.

Het is natuurlijk onwijs leuk om zelf appelgebak te maken. Daarnaast laat je jouw gasten merken dat je zelf in de keuken hebt gestaan om iets lekkers voor hun te bereiden. Met dit recept maak je zelf lekkere, originele appelgebakjes die je heel snel klaar kan maken.


Benodigdheden

Per zes appel gebakjes heb het volgende nodig:

• 6 plakjes bladerdeeg

• 2 a 3 appels (Goldrenet of Golden Delicious)

• 30 gram rozijnen

• 3 eetlepels suiker

• 1 eetlepel kaneel

• 4 eetlepels bloem

• 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

● Mix de boter er suiker totdat er een romige massa ontstaat.

● Voeg de bloem bij het boter- en suikermengsel en kneed het tot een stevig deeg.

● Maak van het deeg een bol en breek deze doormidden.

● Rol de twee bollen met een deegroller uit tot een ronde lap met een diameter van ongeveer 15 centimeter.

● Leg te twee deeglappen op een bakplaat en snijd deze in zes taartpunten (u kunt uiteraard ook voor andere vormen kiezen)

● Prik met een vork gaatjes in het deeg.

● Leg de bakplaat in de oven uw AGA fornuis

AGA fornuis met twee ovens: leg de bakplaat op de bodem van de braadoven en schuif de koude plaat op de richel daarboven. Bak de koekjes ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Als u merkt dat de koekjes aan één kant nog wat wit blijven, draai de bakplaat dan iets, zodat alle koekjes goudbruin worden.

● AGA fornuis met meer dan twee ovens: leg de bakplaat onderin de bakoven en laat de koekjes 20 minuten goudbruin bakken. Als u merkt dat de koekjes aan één kant nog wat wit blijven, draai de bakplaat dan iets, zodat alle koekjes goudbruin worden.

● Strooi direct na het afbakken wat basterdsuiker over de koekjes.

● Laat de koekjes vervolgens 10 minuten afkoelen en leg ze hierna op een koude plaat. Na 10 minuten kunt u de koekjes eventueel versieren.

Geniet van uw Shortbread Cookies!


Variatietips

Voor een bijzondere gembersmaak kunt u één theelepel geraspte gember toevoegen aan het suiker- en botermengsel. Ditzelfde kunt doen met kaneel, sinaasappelschil en limoenschil.

Wij nodigen u graag uit in de showroom van De Zeug, hier vind u diverse modellen AGA fornuizen. Graag vertellen wij u wat meer over de AGA collectie en het gebruik van deze gietijzeren fornuizen.

Lees ook onze andere berichten


15 september 2020
AGA Korting 2020

AGA Ervaarweken 2020

Als u altijd al een AGA fornuis heeft willen aanschaffen, is het nu het moment. Flinke kortingen op de verschillende AGA fornuizen. AGA voorjaarsactie 2019
16 januari 2020
high thea high wine

Thema kookworkshop ‘High Thea/ High Wine’

Zaterdag 18 april van 11:00 tot 17:00 uur Organiseren wij een Thema-Kookworkshop “High Thea/ High Wine” € 125,00 vol=vol
10 december 2019
Appelgebakje maken

Snel lekkere appelgebakjes maken met de AGA cooker – De Zeug

Met een AGA cooker of AGA fornuis maakt u binnen een handomdraai de lekkerste appelgebakjes. Wij delen graag ons favoriete recept met u!