AGA LIVING CENTER
ga terug

Snel lekkere appelgebakjes maken met AGA Cooker

Geplaatst op

Gebak waar appel in is verwerkt is een van de meest voorkomende gebaksoorten dat wordt geserveerd bij de koffie of op een verjaardag. Zo heb je bijvoorbeeld appeltaart, appelflappen, appelbeignets, appelstrudels of een apple crumble. Het is natuurlijk onwijs leuk om zelf appelgebak te maken. Daarnaast laat je jouw gasten merken dat je zelf in de keuken hebt gestaan om iets lekkers voor hun te bereiden. Met dit recept maak je zelf lekkere, originele appelgebakjes die je heel snel klaar kan maken.

Benodigdheden

Per zes appel gebakjes heb het volgende nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 a 3 appels (Goldrenet of Golden Delicious)
  • 30 gram rozijnen
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze

Eerst haal je de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat je ze rustig ontdooien.

Terwijl het bladerdeeg ontdooit heb je de tijd om de vulling voor de gebakjes te maken. Hiervoor begin je met het schillen van de appels. Je verwijdert het klokhuis en snijdt de appel vervolgens in kleine blokjes. De stukjes appel bewaar je in een beslagkom.

In de beslagkom voeg je vervolgens de rozijnen, 2 eetlepels suiker en de eetlepel kaneel toe. Het geheel meng je goed met je handen door elkaar zodat zowel de stukjes appel als de rozijnen de suiker en kaneel goed op kunnen nemen.

Nu strooi je ongeveer 4 eetlepels bloem over het keukenblad zodat de half ontdooide plakjes bladerdeeg niet aan het keukenblad blijven plakken. Het bladerdeeg leg je vervolgens over het met bloem bestrooide keukenblad.

Iedere plak bladerdeeg snij je een centimeter van de hoek horizontaal in van de ene hoek tot de hoek die diagonaal gelegen is. Dit zelfde doe je in de andere richting. Belangrijk is dat de snijpunten elkaar niet raken (foto 1). Vervolgens vouw je de buitenste randen diagonaal om en strijk je het deeg glad (foto 2 en 3). Dit doe je vervolgens met alle plakken bladerdeeg.

Als alle vormen zijn gemaakt vul je de middelste ruimte op met de appel-rozijnenmix (foto 4). De overgebleven stukken bladerdeeg bestrijk je met een losgeklopt ei. Dan strooi je vervolgens 1 eetlepel suiker, verdeeld over de 6 appelgebakjes, over de randen heen.

Dan leg je de appelgebakjes op de bakplaat en zet je de bakplaat vervolgens voor 12 a 15 minuten in de braadoven van deĀ AGA Cooker. Het is belangrijk om de bakplaat na 6 a 7 minuten om te keren.

een keuken voor het leven