AGA LIVING CENTER

De Big, het kindermerk van De Zeug!

VAN SPEELGOED TOT ERFGOED

De Zeug heeft nu ook een handgemaakte speelgoedkeuken voor de allerkleinsten. Want jong geleerd, is oud gedaan. De serie, die bestaat uit een keukentje en een los fornuisje, kreeg de naam De Big.

Waarom zien zo veel speelgoedkeukens eruit als speelgoed, vroeg Rik Beekman, timmerman en mede-eigenaar van De Zeug, zich af toen hij een keukentje voor zijn 2-jarige dochter zocht. Omdat het aanbod zo beperkt was, besloot hij er zelf een te maken. Het resultaat mag er zijn: een oud-Hollandse keuken én fornuis op schaal, passend bij het karakter van een historische woning.

Met deze twee nieuwe aanwinsten, kunnen ook kleine koks aan de slag in een handgemaakte keuken. Zo hoopt De Zeug de liefde voor ambacht, duurzaamheid en het gebruik van natuurlijke materialen ook aan volgende generaties door te geven.

HET KEUKENTJE

Het keukentje is net als de echte keukens van De Zeug gemaakt van massief hout. Het terrazzo aanrechtblad heeft een meegestorte tegelspoelbak van Winckelmans. Het kraantje van messing en koper heeft een kraanknop die écht kan draaien. Door onder andere de paneeldeuren en houten knopjes, heeft het keukentje een authentieke uitstraling gekregen. Het keukentje heeft een vaatwasser, een koelkast met twee opbergvakken en een eierrekje en flessenbak in de deur. De twee deuren hebben een messing magneetsluiting. Het keukentje is netjes en glad afgewerkt en wordt gemonteerd geleverd.
De groene kleur is geïnspireerd op de klassieke Bruynzeel-keukens van Piet Zwart.

Afmetingen: breedte 71 cm x diepte 36 cm, hoogte aanrecht: 52 cm.

De kinderkeuken is op aanvraag te bestellen en kost €1950,-

HET FORNUISJE

Een op ambachtelijke wijze gemaakt fornuisje, van massief hout, kon natuurlijk niet ontbreken. Want De Zeug maakt bijna alleen keukens inclusief een fornuis, van AGA. Een AGA-kooktoestel ziet er klassiek uit, maar is van alle gemakken voorzien. Zo ook het kinderfornuis van De Big! Het mosgroene fornuisje heeft vier kookplaten, twee draaiknoppen, twee ovens en een ronde handdoekstang. Het fornuisje is netjes en glad afgewerkt en wordt gemonteerd geleverd. Zowel het keukentje als het fornuis zijn handbeschilderd. Ze kunnen daarom altijd in de nieuwste modekleuren worden overschilderd.

Afmetingen: breedte 30 cm x diepte (inclusief handvatten) 42 cm, hoogte (exclusief pannendragers): 52 cm.

Het kinderfornuis is op aanvraag te bestellen en kost €625,-

BESTELLEN

Dit kinderkeukentje en kinderfornuis worden op aanvraag gemaakt. Afwerking in een andere kleur dan hier afgebeeld, bijvoorbeeld de kleur van de eigen keuken, is mogelijk tegen een meerprijs.

Vragen? Neem dan contact op met De Zeug via info@dezeug.nl.

OVER DE ZEUG

De handgemaakte keukens van De Zeug sluiten aan bij het karakter van een woning, van landelijke boerderij tot statig grachtenpand. Ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen, zoals eikenhout, terrazzo en hardsteen, sluiten aan bij het karakter van een woning en gaan een leven lang mee. De Zeug is een AGA Living Center: we zijn een officiële toeleverancier van AGA-producten, waaronder fornuizen en cookers.

Benieuwd naar onze grote of kleine keukens?
Bezoek onze showroom (Ameland 18, Zaandam) of neem hier een kijkje op voor meer.

een keuken voor het leven