AGA LIVING CENTER
Handgemaakte keuken in Westzaan

In het Pittoreske Westzaan staat een oud houten koopmanshuis wat gedeeltelijk dateert uit 1690 De oude keuken dateerde uit 1830 en is vanaf 1960 vaak verbouwd met als gevolg dat er een badkamer en keuken was. De huidige eigenaren zijn de hele woning weer in oude staat terug aan het brengen en nu was de keuken aan de beurt. Ons werd gevraagd om hier een passende keuken te maken met aandachtspunten, samen koken, warmte/rust en thuiskomen.

Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
Met de maatvoeringen was een eerste idee snel geboren en na het verwijderen van de nieuwere tussenmuren ontstond er een geweldige ruimte. Deze informatie hebben wij vertaald naar de nieuwe keuken met als center het oude kookgedeelte met een hout/elektra ESSE fornuis . Aan weerszijde hiervan is een Carrara marmeren aanrechtblad gemaakt voor werkruimte en spoelgedeelte met eronder lades/kasten voor opberg. In de hoek links onder het raam is een zitbank gemaakt boven de convector met opbergruimte voor het haardhout. ( het favoriete plekje van de kinderen ) Aan de overzijde is naast de bestaande kastenwand en turfluik een opbergkast met koel/vries combinatie gemaakt. De kast is ideaal voor opberg en voorraad.De keuken is gemaakt van opgeklampte delen wat aansluit bij de bestaande stijl, de lades zijn voorzien van soft-close geleiders en de bestekindeling is op maat gemaakt. Om toch contrast aan te geven tussen bestaand en nieuw is hier met verschillende kleuren gewerkt. De zachte krijt tinten van Farrow&Ball komen goed tot hun recht in combinatie met de natuurlijke en duurzame elementen. Vrienden en kennissen die na de verbouwing binnen kwamen wisten niet wat ze zagen en dat dit voormogelijk was. Een totaal andere ruimte maar bij binnenstappen.
Bent u op zoek naar een karakteristieke keuken, op maat gemaakt en aansluitend op al uw wensen?
Wij denken graag met u mee en realiseren met ons team van vakmensen een keuken voor het leven. Neem vrijblijvend contact met ons op via link.
Handgemaakte keuken Westzaan Handgemaakte keuken Westzaan

een keuken voor het leven