AGA LIVING CENTER
Landelijke keuken in een Utrechtse woning uit 1890

Wens van de klant

Een handgeschilderde leefkeuken voor het hele gezin

Handgemaakte keuken Utrecht
Handgemaakte keuken Utrecht
Handgemaakte keuken Utrecht
Handgemaakte keuken Utrecht
Handgemaakte keuken Utrecht
Handgemaakte keuken Utrecht
Handgemaakte keuken Utrecht

Pinterest was de inspiratiebron voor deze keuken in donkergroen. In overleg met de klant gingen we met alle ideeën aan de slag. We ontwierpen, bouwden én plaatsten een keuken om in thuis te komen.

De ruimte voelde wat klein aan, maar een combinatie van praktisch indelen en slimme details hebben van deze keuken een open, lichte ruimte gemaakt. Het werkeiland in het midden is bijvoorbeeld verplaatsbaar. Dat is met een gezin met kinderen, zoals bij deze klant, extra handig. Het blad van het werkeiland is gemaakt van oude wagondelen.

De keuken is geschilderd met een duurzame groene krijtverf van Farrow & Ball. Dit versterkt het warme karakter van de massief houten kasten. Het donkere werkblad van Belgisch hardsteen benadrukt dit ook nog eens en draagt zo letterlijk een steentje bij aan de traditionele, warme uitstraling van het geheel.

De witte Oudhollandse wandtegeltjes, zogenaamde Friese witjes van 13×13 centimeter, zorgen voor een licht accent. Bovendien passen ze mooi bij het witte raam- en deurkozijn. Er wordt in deze keuken gekookt en gebakken op een AGA-Six Four.

Bent u op zoek naar een karakteristieke keuken, op maat gemaakt en aansluitend op al uw wensen?
Wij denken graag met u mee en realiseren met ons team van vakmensen een keuken voor het leven. Neem vrijblijvend contact met ons op via link.
Handgemaakte keuken Utrecht Handgemaakte keuken Utrecht Handgemaakte keuken Utrecht Handgemaakte keuken Utrecht

een keuken voor het leven