AGA LIVING CENTER

Keuken in monumentenwoning in Amsterdam-Centrum

Wens van de klant

Nieuwe keuken met extra werkruimte

Van deze keuken in een oude woning vlak bij de Utrechtsestraat zijn ongeveer alleen de originele wandtegels en plafondbalken gebleven. De lichtgrijze kleur die de keuken kreeg, French Gray van Farrow & Ball, combineert goed met deze Oudhollandse tegeltjes, zogenaamde Friese witjes. Hetzelfde geldt voor het marmeren aanrechtblad van Carrara. Dit aanrechtblad is 3 centimeter dik en heeft een spoelbak van porselein. Wist u al dat Carrara dé marmerstad van Italië is?

De keuken is zó ontworpen, dat deze perfect in de ruimte past. Het losse werkeiland ofwel de prep table, creëert hierbij niet alleen extra werkruimte, maar ook een mooie balans met de eettafel. Het werkblad van de prep table is 4 centimeter dik massief eikenhout.

De vaatwasser en de koelvriescombinatie zijn weggewerkt achter paneeldeuren. De afzuigkap van Novy is verborgen in de houten schouwkap. De mengkraan en kokendwaterkraan van Perrin & Rowe hebben een traditionele stijl en passen daardoor goed in deze keuken.

Al het houtwerk is met de hand gemaakt en geschilderd. Verrassend detail is het hangkastje. Deze heeft geen achterwand waardoor er zicht op het tegelwerk erachter is gebleven. De glazen deuren met kleine roedeverdeling in zowel de servieskast als de openslaande tuindeuren zijn een mooie match.

Bent u op zoek naar een karakteristieke keuken, op maat gemaakt en aansluitend op al uw wensen?
Wij denken graag met u mee en realiseren met ons team van vakmensen een keuken voor het leven. Neem vrijblijvend contact met ons op via link.

een keuken voor het leven