AGA LIVING CENTER
Handgemaakte keuken in Aerdenhout

Vivian en Thomas Ward waren al even op zoek naar hun droomhuis toen ze deze sprookjesachtige villa vonden. Er moest veel gebeuren om het huis zijn oude grandeur terug te geven, maar nu is het een heerlijk familiehuis voor hen en hun drie dochters.

Handgemaakte keuken Aerdenhout
Handgemaakte keuken Aerdenhout
Handgemaakte keuken Aerdenhout
Handgemaakte keuken Aerdenhout
Handgemaakte keuken Aerdenhout
Handgemaakte keuken Aerdenhout
Handgemaakte keuken Aerdenhout
Ze woonden de eerste jaren van hun huwelijk in een prachtig Haarlems appartement, dat na de komst van hun tweede dochter te klein werd. “We gingen op zoek naar een groter huis, het liefst oud en karakteristiek. Maar als er al een geschikt huis op de markt kwam, dan waren we te laat.” Uiteindelijk kocht het stel een gezellig jarendertighuis in Heemstede. Voor Vivian een ‘tussenoplossing’, zij bleef de vier jaar dat ze er woonden altijd uitkijken naar het huis van hun dromen. “Toen onze derde dochter werd geboren, gingen we serieuzer zoeken. Dit huis stond al wat langer te koop. Een prachtig pand, maar er was in geen jaren iets aan gedaan. Dat schrok veel mensen af. Wij waren meteen verliefd toen we de karakteristieke, grote hal binnenstapten.”
De Haarlemse architect J. de Lugt heeft destijds enorm zijn best gedaan op dit prachtige pand, waarin jugendstilen art-decodetails elkaar afwisselen. Van paneeldeuren, hoge plafonds en Tudor-vensters tot paneelwanden en de fraaie mozaïektegels aan de buitenkant van het huis: alles was nog aanwezig toen Thomas en Vivian de vrijstaande villa drie jaar geleden gingen bezichtigen, zij het soms weggewerkt achter praktische oplossingen. Vivian vertelt waarom juist van dit huis haar hart sneller ging kloppen. “Ik wilde dolgraag een huis uit de periode van eind 1800 tot begin 1900. Die bouwstijl spreekt mij aan, omdat deze het dichtst in de buurt komt van het appartement van mijn Franse grootouders in Parijs, dat was ontworpen door Haussmann. Hoge plafonds, ornamenten, schouwen, visgraatparketvloer, alles was aanwezig. Als klein meisje vond ik het bij hen prachtig. Het is een interieur waarin ik als kind veel tijd heb doorgebracht en waarin ik me thuis voel.”
Bent u op zoek naar een karakteristieke keuken, op maat gemaakt en aansluitend op al uw wensen?
Wij denken graag met u mee en realiseren met ons team van vakmensen een keuken voor het leven. Neem vrijblijvend contact met ons op via link.
Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout Handgemaakte keuken Aerdenhout

een keuken voor het leven