AGA LIVING CENTER

De AGA eR7-serie

Overweegt u de aanschaf van een AGA-fornuis met een maximum aan mogelijkheden? Kijk dan eens naar de AGA eR7-serie. De eR7-cookers zijn, samen met de AGA-fornuizen uit de eR3-serie, de meest veelzijdige kooktoestellen binnen de AGA-familie. Daarbij zijn de fornuizen uit deze serie efficiënt in het gebruik als het gaat om energie. De AGA eR7-serie is dan ook helemaal van deze tijd en heeft het vertrouwde stijlvolle AGA-design.

Volledige controle over uw fornuis met een AGA eR7

In tegenstelling tot het traditionele AGA-fornuis en AGA-fornuizen uit de R-series, kunnen ovens en kookplaten van de AGA eR7 los van elkaar worden in- en uitgeschakeld. De e in eR3 staat namelijk voor elektronisch en eigenlijk ook voor extra. Want met het touchscreen bedieningspaneel, heeft u als gebruiker de volledige controle over het apparaat. Door middel van de bijgeleverde afstandsbediening zijn ovens en kookplaten zelfs voor te programmeren, tot twee kooksessies per dag. De AGA zal dan automatisch inschakelen.
In deze serie, voorheen AGA Total Control, zijn twee modellen verkrijgbaar. Namelijk met drie of met vijf ovens. De AGA eR7-3 oven en de AGA eR7-5 oven. Deze modellen zijn respectievelijk 100 cm en 150 cm breed en volledig elektrischDe AGA-cookers uit deze serie zijn er in maar liefst vijftien kleuren. En u kiest natuurlijk zelf uw favoriete logo: classic script of contemporary. Voor welk model, kleur en logo u ook gaat, deze AGA zal een blikvanger in de keuken zijn.

De eR7-serie: drie of vijf ovens

Al meer dan honderd jaar staat AGA bekend om de ovens van gietijzer. Elementen die het gietijzer verwarmen, zorgen voor zachte stralingswarmte in de oven. Dit geeft een geweldig resultaat aan alle gerechten die met behulp van deze ovens worden bereid. Het gietijzer dat wordt gebruikt, is voor een groot deel gerecycled gietijzer, extra duurzaam dus.
Door de verschillende ovens die er in een AGA eR7 zitten en door het elektronisch bedieningspaneel, kan een fornuis uit de AGA eR7-serie aan alle kookwensen worden aangepast. Beide modellen hebben een bakoven, een braadoven en een sudderoven. Deze kunnen stuk voor stuk los van elkaar worden ingeschakeld en bediend.

Bakken, braden, koken, grillen, sudderen, opwarmen

De sudder- of kookoven kan tot een temperatuur van 110 graden Celsius worden gebracht. In deze oven passen vier pannen. Hier kan bijvoorbeeld groenten in worden gekookt.

De bakoven heeft vier standen, van 140 tot 180 graden Celsius. Deze oven is uitermate geschikt voor ovenschotels en cake, taart of koekjes bakken. De braadoven heeft vijf standen, van 180 tot 240 graden Celsius. In deze oven is het naar hartelust brood bakken, groente roosteren of vlees grillen. Met het zogenaamde 5-ovenmodel, de AGA eR7-5 oven, haalt u ook nog eens een slow cooking-oven en een warmhoud-oven in huis. Deze twee ovens worden gezamenlijk verwarmd.

Zowel de AGA eR7-3 oven als de AGA eR7-5 oven, kan ook op sluimerstand, dus ‘aan’. Dit zorgt voor een prettige omgevingswarmte, wat soms fijn kan zijn! Bij het in gebruik nemen, zijn de ovens vanuit de sluimerstand bovendien sneller opgewarmd.

Handgemaakte keuken Woerden

De kookplaten van de eR7-serie, twee keer gietijzer

Beide modellen uit de AGA eR7-serie worden geleverd met twee grote gietijzeren kookplaten. Een snelkookplaat (330 graden Celsius) en een sudderplaat (200 graden Celsius). Deze kookplaten zijn met ongeveer 10 minuten klaar voor gebruik. De snelkookplaat is handig voor bijvoorbeeld water koken, toasten, grillen of roerbakken. De sudderplaat is geschikt voor het maken van sauzen, een tosti, pannenkoeken, het verwarmen van wraps en nog veel meer.
Het model met vijf ovens heeft een extra warmhoudplaat. Deze wordt ongeveer 60 graden Celsius. In plaats hiervan kiezen voor een inductiekookplaat met één zone (dit tegen meerprijs) behoort tot de mogelijkheden.

Waarom een AGA kopen bij De Zeug?

Wie eenmaal gewend is aan een AGA, wil niet anders meer. Koken met AGA wordt niet voor niets wel een way of living genoemd. De hoofdmaaltijd bereiden en tegelijkertijd een taart laten garen, kruiden drogen, een eitje bakken en alvast het serviesgoed voorverwarmen, met een AGA het kan allemaal.

De Zeug is een AGA Living Center. In onze showroom in Zaandam staan meerdere AGA-fornuizen. We geven professioneel advies, antwoord op al uw vragen en desgewenst een demonstratie van een AGA-fornuis.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van ambachtelijke keukens. Daardoor is het mogelijk om in onze showroom AGA-fornuizen te zien in door ons gebouwde keukens. Ook organiseren we geregeld een AGA-kookworkshop. Houd onze site www.dezeug.nl en socials in de gaten!

een keuken voor het leven