AGA LIVING CENTER

De AGA eR3-serie

Overweegt u de aanschaf van een AGA-fornuis met een maximum aan mogelijkheden? Kijk dan eens naar de AGA eR3-serie. De eR3-cookers zijn, samen met de AGA-fornuizen uit de eR7-serie, de meest veelzijdige kooktoestellen binnen de AGA-familie. Daarbij zijn de fornuizen uit deze serie efficiënt in het gebruik als het gaat om energie. De AGA eR3-serie is dan ook helemaal van deze tijd en heeft het vertrouwde stijlvolle AGA-design.

Alle modellen in deze serie zijn volledig elektrisch en hebben gietijzeren ovens. De fornuizen zijn verkrijgbaar vanaf 90 cm tot 170 cm breed. Voor welk model u ook gaat, ook deze AGA zal een blikvanger in de keuken zijn.

De AGA eR3-serie voor de volledige controle over uw fornuis

De modellen uit de eR3-serie staan alleen aan tijdens gebruik. Wel zo zuinig. Dit geldt zowel voor de ovens als de kookplaten. Bovendien zijn alle ovens en kookplaten los van elkaar aan en uit te zetten en te bedienen. De e in eR3 staat namelijk voor elektronisch en eigenlijk ook voor extra. Want met het touch screen bedieningspaneel, heeft u als gebruiker de volledige controle over het apparaat. Door middel van de bijgeleverde afstandsbediening zijn ovens en kookplaten zelfs voor te programmeren, tot twee kooksessies per dag. De AGA zal dan dus automatisch inschakelen.
Afhankelijk van het model heeft een AGA uit de eR3-serie drie of vier ovens en twee of drie kookplaten. De standaardmodellen zijn er in 90 cm, 100 cm en 110 cm breed. Met een losse module van 60 cm, kunnen deze fornuizen worden uitgebreid tot 150 cm, 160 cm of 170 cm. U heeft er dan een grote heteluchtoven bij en een extra gietijzeren kookplaat.
De AGA-cookers uit deze serie zijn er in maar liefst vijftien kleuren. Van Aubergine en Duck Egg Blue tot Olivine, Pearl Ashes en Wit.
AGA Schoonmaken

De kookplaten van de eR3-serie, gietijzer én inductie

Alle modellen uit de eR3-serie hebben een gietijzeren kookplaat en een inductiekookplaat. De gietijzeren kookplaat is in ongeveer 10 minuten op temperatuur, in de halve of volle stand. Sudderen of koken. De eR3-150, de eR3-160 en de eR3-170 hebben een extra sudderplaat.
Op de gietijzeren kookplaat passen meerdere pannen. Door het simpelweg verschuiven van de pannen, regelt u de temperatuur per pan.
De inductiekookplaat heeft veel handige functies en geeft een moderne uitstraling aan deze AGA-serie. De meeste modellen in deze serie hebben een inductiekookplaat met twee zones. Deze kunnen afzonderlijk worden bediend. De inductiekookplaat heeft onder andere een powerboost-functie, droogkokendetectie en functies als ‘krachtig sudderen’ of ‘opwarmen tot baktemperatuur’. De zogenaamde bridge-functie koppelt kookzones aan elkaar. Zo ontstaat een extra groot oppervlak, wat handig is voor bijvoorbeeld het plaatsen van een braadslede.

De ovens van de eR3-serie

Al meer dan honderd jaar staat AGA bekend om de ovens van gietijzer. Elementen die het gietijzer verwarmen, zorgen voor zachte stralingswarmte in de oven. Dit geeft een geweldig resultaat aan alle gerechten die met behulp van deze ovens worden bereid.
Door de verschillende ovens die er in een AGA eR3 zitten en door het elektronisch bedieningspaneel, kan een fornuis uit de AGA eR3-serie aan alle kookwensen worden aangepast. U hoeft zich dus niet aan te passen aan het apparaat, het apparaat past zich aan aan u.
De standaardmodellen uit de AGA eR3-serie hebben een gecombineerde bak- en braadoven, een kook- en sudderoven en een stalen warmhoudoven (60 graden Celsius). Wie ook voor de extra module kiest, heeft er een grote heteluchtoven bij.
Ieder model heeft ook een opbergruimte voor bijvoorbeeld kookgerei. Zo is alles altijd bij de hand.

AGA Fornuis
Falcon Fornuis

Waarom een AGA kopen bij De Zeug?

Wie eenmaal gewend is aan een AGA, wil niet anders meer. Koken met AGA wordt niet voor niets wel een way of living genoemd. De hoofdmaaltijd bereiden en tegelijkertijd een taart laten garen, kruiden drogen, een eitje bakken en alvast het serviesgoed voorverwarmen, met een AGA het kan allemaal.

De Zeug is een AGA Living Center. In onze showroom in Zaandam staan meerdere AGA-fornuizen. We geven professioneel advies, antwoord op al uw vragen en desgewenst een demonstratie van een AGA-fornuis.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van ambachtelijke keukens. Daardoor is het mogelijk om in onze showroom AGA-fornuizen te zien in door ons gebouwde keukens. Ook organiseren we geregeld een AGA-kookworkshop. Houd onze site www.dezeug.nl en socials in de gaten!

een keuken voor het leven