AGA LIVING CENTER

De AGA 60: een AGA in een kleiner jasje

Wie denkt dat een AGA-fornuis alleen iets is voor in grote keukens, heeft het mis. Met de AGA 60 heeft u een echte AGA, maar dan eentje van een wat kleinere afmeting.

Dit fornuis is geschikt als de ruimte in de keuken beperkt is of voor wie niet zo’n groot fornuis wil, maar wel een AGA.

AGA module 60 Cream
AGA 60 Grey
AGA60 traditional
AGA module 60 Cream

Productspecificaties van de AGA 60

De AGA 60 (oorspronkelijk AGA City 60) is 60 centimeter breed. Deze cooker is dan ook bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een appartement, vakantiehuis of woning met een kleine keuken.

Ovens

De AGA 60 heeft twee gietijzeren ovens. Een gecombineerde bak- en braadoven (boven) en een sudderoven (onder). De bak- en braadoven kan worden ingesteld op 180 graden Celsius (bakken) of op 230 graden Celsius (braden). De sudderoven kan op ruim 100 graden Celsius worden ingesteld. Ook de deuren zijn, zoals bij alle AGA’s van gietijzer.

De opwarmtijd van beide ovens is 45 minuten. Het duurt immers even voor het gietijzer op temperatuur is. De ovens zijn onafhankelijk van elkaar in- en uit te schakelen.

Beide ovens hebben een inhoud van 40 liter.

Veel kleuren

Ook dit AGA-model is in zo’n vijftien kleuren verkrijgbaar. Van Olivine en British Racing Green tot Duck Egg Blue, Zwart, Cream en Aubergine. Of wat dacht u van het zachtroze Blush? Voor welke kleur u ook gaat, deze AGA zal een blikvanger in de keuken zijn.

DE AGA 60, EEN AGA ALS ALLE ANDERE
Weliswaar compacter, is deze AGA efficiënt te gebruiken en heeft ook dit model het vertrouwde stijlvolle AGA-design. In gebruik lijkt dit AGA-model het meest op de AGA eR7.
In de sudderoven passen meerdere pannen. Deze oven is geschikt om bijvoorbeeld groentes in te koken. De bak- en braadoven is in de bakstand geschikt voor ovenschotels of om cake, taart of koekjes in te bakken. Als braadoven is het naar hartenlust brood bakken, groentes roosteren of vlees grillen.
De kookplaat is in de kookstand handig voor bijvoorbeeld water koken, toasten, grillen of roerbakken. In de sudder- ofwel sluimerstand is de kookplaat geschikt voor het maken van sauzen, tosti’s, pannenkoeken, het verwarmen van wraps en nog veel meer.
DUURZAAM

Al meer dan 100 jaar staat AGA bekend om de gietijzeren ovens en kookplaten. Elementen die het gietijzer verwarmen, zorgen voor zachte stralingswarmte in de oven. Dit zorgt voor een voortreffelijk resultaat van alle gerechten die met behulp van deze ovens worden bereid.
Het gietijzer dat wordt gebruikt voor de productie van AGA-fornuizen, is grotendeels gerecycled gietijzer. Hierop zijn meerdere lagen email (glazuur) aangebracht. Daardoor gaat een AGA een leven lang mee. Kiezen voor AGA is dan ook een duurzame keuze.

Maatwerk keuken 2

Wat klanten zeggen

De Zeug bouwde een geweldige keuken voor ons, volledig naar wens. Gedurende het hele proces leverden ze betrouwbaar en vakkundig advies. De keuken ademt kwaliteit en zit vol subtiele details. We genieten er nog iedere dag van!

Dirk Jacobs

Sven heeft ons supergoed geholpen met aankoop en installatie van onze nieuwe Aga door het raam en via de trap naar onze keuken. Bedankt!

Ilse Stofmeel

Wie eenmaal gewend is aan een AGA wil niet anders meer. Koken met AGA wordt niet voor niets wel een way of living genoemd. De hoofdmaaltijd bereiden en tegelijkertijd een taart laten garen, kruiden drogen, een eitje bakken en alvast het serviesgoed voorverwarmen, met een AGA kan het.

De Zeug is een AGA Living Center. In onze showroom in Zaandam staan meerdere AGA-fornuizen. We geven professioneel advies, antwoord op al uw vragen en desgewenst een demonstratie van een AGA-fornuis.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en plaatsen van ambachtelijke keukens. Daardoor is het mogelijk om in onze showroom AGA-fornuizen te zien in door ons gebouwde keukens. Ook organiseren we geregeld een AGA-kookworkshop. Houd onze site www.dezeug.nl en socials in de gaten!

een keuken voor het leven