Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
18 augustus 2020
Handgemaakte keuken castricum
Handgemaakte keuken Castricum
11 juni 2020

UtrechtEEN TRADITIONELE SFEER, KLEURRIJKE DETAILS EN EEN AMBACHTELIJKE UITSTRALING. DAT ALLES IN EEN FUNCTIONELE, LANDELIJKE KEUKEN.
GROENE KLEUR EN WARME MATERIALEN

In Utrecht (NL) woont een gezin met drie kinderen in een pand uit 1890. Al snel vonden ze via Pinterest inspiratie voor een unieke, handgeschilderde keuken. Sven Kuipers, eigenaar van De Zeug keukens: “Onze ambachtelijke manier van werken en klassieke stijl sluit helemaal aan bij het gevoel en de vormgeving van dit huis. We hebben de keuken in samenspraak met het gezin ontworpen en gemaakt en we hebben ze tijdens het hele proces van A tot Z begeleid.” De keuken is afgewerkt met groene krijtverf van Farrow & Ball, een duurzame tint die het warme materiaal van de massief houten kasten versterkt. Het donkere werkblad van Belgisch hardsteen benadrukt de kleuren en vult de conventionele uitstraling aan.

FRIESE WITJES EN OUDE WAGONDELEN

Een ander authentiek accent zijn de witte tegels met een afmeting van 13 bij 13 centimeter tegen de muur. “Het zijn Friese witjes, gemaakt in een kleinere fabriek.” De oorspronkelijke ruimte van de keuken voelde klein aan, maar is nu open en licht door een praktische indeling en slimme details. “Het blad van het werkeiland is gemaakt van oude wagondelen. Dat eiland is verplaatsbaar; die beweeglijkheid in een leefkeuken is zeker handig voor een gezin.”

Hagemeier Fotografie - “Wonen Landelijke Stijl 6/2020” - © Sanoma Regional Belgium N.V.