Thema kookworkshop ‘Kerst Inspiratie’
12 oktober 2019
Appelgebakje maken
Snel lekkere appelgebakjes maken met de AGA cooker – De Zeug
10 december 2019

Schoonmaaktips voor de AGA Cooker - De Zeug

Schoonmaaktips voor de AGA Cooker


De AGA Cooker is een fornuis dat werkt met moderne warmtetechnieken en is hierdoor altijd warm en klaar voor gebruik. Door gelijkmatig de warmte te verspreiden in het fornuis, behouden gerechten hun smaak en drogen ze niet uit. Tegenwoordig heeft niemand meer zin om veel tijd kwijt te zijn aan het schoonmaken van zijn of haar fornuis. Gelukkig is de AGA Cooker zeer gemakkelijk schoon te houden en door de warmte maakt deze zichzelf deels schoon. Wilt u dat uw AGA Cooker altijd brandschoon is? Lees dan verder voor de makkelijkste schoonmaaktips!

Licht vuil

Doordat de AGA Cooker altijd aanstaat zorgt de warmte ervoor dat de ovens en kookplaten zichzelf deels schoonmaken. Na het koken en bij licht vuil volstaat het afnemen met een vochtige keukendoek. Gemorste etensresten verkolen door de hitte en kunnen worden afgenomen met een doek. Stof en haren die zich rond de deur, brander of afvoerpijp bevinden kunnen makkelijk worden verwijderd met een zachte borstel. Spetters of ander vuil die op het emaille terecht zijn gekomen kunt u met een vochtige (microvezel) doek afnemen. Melk en fruitsappen moeten direct van het emaille worden verwijderd, omdat het zuur de buitenste laag en de deuren kan beschadigen.

Zwaar vuil

Het zou kunnen dat er vuil aankoekt. De kookplaat kunt u makkelijk schoonmaken met de meegeleverde staalborstel. Deze staalborstel kan goed gebruikt worden voor hardnekkige resten op onbewerkte gietijzeren componenten. Let met het schoonmaken van het emaille op met de staalborstel! Mocht het vuil op het emaille niet verdwijnen met slechts een vochtige doek, dan kunt u daar de minst grove borstel voor gebruiken en hier voorzichtig het emaille mee schoonmaken. De binnenkant van de ovendeuren en ook de isoleerdeksels kunnen worden schoongemaakt met een schoonmaakmiddel met crème textuur of met een doekje met zeep.

Jaarlijkse schoonmaak

Eenmaal per jaar, als de servicemonteur bij u langs is geweest, gaat de AGA Cooker één dag en nacht uit. Dit is het ultieme moment om uw AGA Cooker een grote schoonmaakbeurt te geven! Zo kunt u de binnenkant van de deksels en de deurtjes schoonmaken met natriumbicarbonaat oftewel baking soda. Maak hier een pasta van door de baking soda te mixen met water en smeer dit aan de binnenkant van de deksels en aan de binnenkant van de deurtjes. Laat dit even intrekken en neem dit af met een vochtige doek. De deuren kunnen goed worden schoongemaakt doordat deze deuren getild kunnen worden (haal de deuren er niet uit). Als de AGA Cooker uitstaat kunt u ook een stofzuiger gebruiken om stof en pluisjes te verwijderen. LET OP: gebruik nooit een stofzuiger als de AGA Cooker aanstaat.

Vragen over het schoonmaken van uw AGA fornuis?


Wilt u meer informatie over de onderhoud en schoonmaak van uw AGA Cooker? Neem dan telefonisch contact met ons op via 075 616 0518 of stuur ons bericht via het contactformulier. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom, onze AGA-experts staan u graag te woord!


Lees ook onze andere berichten


15 september 2020
AGA Korting 2020

AGA Ervaarweken 2020

Als u altijd al een AGA fornuis heeft willen aanschaffen, is het nu het moment. Flinke kortingen op de verschillende AGA fornuizen. AGA voorjaarsactie 2019
16 januari 2020
high thea high wine

Thema kookworkshop ‘High Thea/ High Wine’

Zaterdag 18 april van 11:00 tot 17:00 uur Organiseren wij een Thema-Kookworkshop “High Thea/ High Wine” € 125,00 vol=vol
10 december 2019
Appelgebakje maken

Snel lekkere appelgebakjes maken met de AGA cooker – De Zeug

Met een AGA cooker of AGA fornuis maakt u binnen een handomdraai de lekkerste appelgebakjes. Wij delen graag ons favoriete recept met u!