Interieur op maat Bergen aan Zee
7 april 2020
Handgemaakte keuken Bollenstreek
23 maart 2020

BussumEen handgemaakte De Zeug keuken met een modern landelijke uitstraling, het uitgangspunt is de Engelse stijl. In een huis, uit begin 1900. Aan de rand van het bos, waar deze Authentieke keuken het hart van het huis vormt, hebben we deze keuken gerealiseerd, in nauwe samenwerking met de bewoners.

Deze leef keuken met strakke elementen geeft mooie lijnen in de ruimte. Hier is een 3cm massief, tijdloos Carrara marmer werkblad, gecombineerd met een Falcon fornuis en afzuigkap. Er is gekozen voor Satin Brass grepen en Kraan, die zorgen voor een uitstraling met allure. Je kunt heerlijk genieten van het ochtendlicht, bij de openslaande deuren, terwijl je kunt zitten op het geïntegreerde bankje, dat tevens opbergruimte biedt voor de tuinkussens. Het eiland heeft een stoer massief eikenhouten werkblad, behandeld met Corcel olie. Deze hardwaxolie is in vele kleuren beschikbaar, en geeft een natuurlijke uitstraling. Deze olie zorgt voor een goede bescherming tegen vuil en vocht. Aan de zijde van de kamer is er gekozen voor een lage servieskast, waar voldoende ruimte is om zicht te hebben op het prachtige servies. Daarnaast geven de hoogpotige Retro stoelen de mogelijkheid om met een kop koffie of een glaasje wijn, aan te schuiven bij wie er kookt.

De hoge koelkast is uit het zicht genomen door deze een plek te geven in de hoge los staande kast. Waarnaast door het laten inspringen van het kast gedeelte, een ruimtelijk effect gecreëerd is. Deze kast biedt ruimte voor de koffiemachine. De uittreklades, achter het deurpaneel kunnen benut worden voor de voorraad en accessoires. Ook hier is gekozen voor een Carrara marmer werkblad.

Een tijdloze keuken met prachtige materialen, die het hart van dit huis heeft omgetoverd, in een heerlijke plek om samen te zijn.