Handgeaakte keuken Amsterdam
Handgemaakte keuken Amsterdam
29 november 2020
Handgemaakte keuken Westzaan
Handgemaakte keuken Westzaan
18 augustus 2020

BloemendaalEen schattige tussenwoning uit 1890 midden in Bloemendaal met kleine keuken was de basis voor dit project. De klant had een aantal wensen: meer ruimte, AGA fornuis en een grotere keuken. Nu waren de keuken en woonkamer gescheiden. Omdat de ruimte beperkt was ontstond het idee om de muur tussen de woonkamer en keuken weg te halen. Hierdoor ontstond 1 ruimte wat ten goede kwam van de leefbaarheid en functionaliteit.

Doormiddel van de kastenwand is er toch een scheiding tussen keuken en woonkamer maar dit voelt niet zo. Rondom de nieuwe openslaande deuren is de ruimte optimaal gebruikt doormiddel van servieskast met bovenkasten Het raam in de keuken is in de plaats gekomen van een deur met zijlicht waardoor hier het aanrechtblok door kan lopen. In het plafond is een stalen ligger geplaats met staander welke in de kastenwand is weggewerkt.

De AGA heeft en centrale plek in de keuken met aan weerskanten opberg/lades. Links hiervan is de koel/vries ingebouwd in de kastenwand en rechts is het spoelgedeelte met Classic Quooker Het koffiezetapparaat is in de loze ruimte onder de trap in een lade weggewerkt, en kan na gebruik opgeruimd worden. Ook is er een mooie houten parketvloer gelegd die doorloopt over de hele begaande grond.

Tijdens de realisatie zijn er nog een aantal details aangepast omdat dit beter paste in het geheel. Dat alles met de hand in eigen werkplaats vervaardigd wordt maakt het mogelijk om snel te schakelen.

  • Wat onze klant zegt

    Onze keuken, zo mooi gemaakt! Wij genieten elke dag.

    Wat onze klant zegt
 

Stap binnen en kijk rond