Zoete aardappel tortilla maken met de AGA Cooker

30 September, 2016 10:24

Heeft u zin in een lekkere en gezonde lunch? Probeer dan eens deze zoete aardappel tortilla met spinazie. Lees in dit blog hoe u dit heerlijke gerecht op tafel zet met de AGA Cooker.

Ingrediƫnten

500 gram spinazie
2 uien
800 gram zoete aardappels
2 teentjes knoflook
Italiaanse kruiden

Zout en peper
8 eieren

Bereidingswijze

Spoel de spinazie af met kokend water en knijp het vocht er goed uit.

Schaaf of snij de uien en de zoete aardappels in dunne plakjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op de sudderplaat. Bak hierin de uien op halfhoog vuur. Plaats de pan met deksel vervolgens 20 minuten in de kookoven, totdat de uien zacht zijn.

Zet de pan terug op de sudderplaat en voeg de knoflook en de Italiaanse kruiden toe. Doe vervolgens de zoete aardappels erbij en schep alles voorzichtig om. Zet de pan met het deksel 15 minuten op het rooster onderin de braadoven.

Klop de eieren los in een grote kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de inhoud van de pan en de spinazie erbij en meng dit goed. Doe vervolgens dit mengsel terug in de pan en druk het stevig aan. Zet de pan 15 minuten onder in de braadoven. Maak de randen voorzichtig met een spatel los en keer de tortilla om. Zet de pan met de tortilla erin daarna nog 5 minuten terug in de braadoven.

Haal de tortilla uit de oven een laat deze nog 5 minuten rusten. Serveer hem vervolgens in een platte schaal.

Meer informatie over de AGA Cooker?

Heeft u nog geen AGA Cooker, maar overweegt u er een aan te schaffen? Kom dan eens langs in de showroom van De Zeug om u te laten informeren. Kijk voor meer informatie over de AGA Cooker op onze AGA pagina.

< Tot € 750 cashback bij aanschaf van een AGA fornuis Nieuwe generatie AGA fornuis >