Waar moet u op letten bij keukens op maat?

28 November, 2014 10:50

Keukens op maat zijn populair. Steeds meer mensen willen af van standaardmaten en modules en kiezen ervoor om van de keuken een unieke ruimte te maken die ze zelf (mede) hebben ingericht. ‘Alles is mogelijk’, verkondigen veel bedrijven die maatwerk leveren. En dat is mooi, want hoe meer keuze u heeft, hoe persoonlijker uw keuken wordt. Maar als alles mogelijk is, waar moet u dan in hemelsnaam beginnen? De Zeug geeft u wat voorbereidingstips, zodat u goed beslagen ten ijs komt op het moment dat u een keuken op maat wilt samenstellen.

In Geuren en Kleuren

De eerste keuze die u moet maken is meteen de belangrijkste. Voor welke kleur(en) gaat u? Een eenheid van zachte pastelkleuren of grote contrasten? Een neutrale, lichte kleur in de keuken is altijd een veilige keuze. Lichte kleuren zorgen ervoor dat uw keuken ruim oogt. Dan het aanrecht, kiest u voor een scherpe tegenstelling in kleuren of toch liever de overkoepelende kleur van de keuken? Een landelijk houten blad of een blad van natuursteen creëert vaak een mooi effect in lichte keukens.

Keukenapparatuur

Het bepalen van de keukenapparatuur kunt u het beste al in een vroeg stadium doen. Wanneer u deze beslissing uitstelt, kunt u namelijk later beperkt worden door de omvang van de overige onderdelen van de keuken. Momenteel is grote, industriële en roestvrijstalen apparatuur erg gewild. Roestvrijstaal steekt mooi af tegen lichte kleuren in de keuken. Grote Amerikaanse koelkasten winnen ook aan populariteit. Geen wonder met zo veel ruimte om etenswaren te koelen!

Kookeilanden

Bij een keuken op maat denken veel mensen meteen aan kookeilanden. Zo’n eiland brengt veel mogelijkheden met zich mee. Zo kunt u er een aantal kastjes of een oven in plaatsen, of er zelfs een complete bar van maken, met barkrukken en al! Een kookeiland maakt een keuken meteen gezellig. Wanneer u de ruimte heeft, is het dan ook zeker de moeite waard om een kookeiland te overwegen.

Opbergruimte

Naast de keukenkastjes waar u servies en kookproducten in kwijt kunt, zijn planken een ideale manier om uw keuken te verfraaien en extra ruimte te creëren. Doorzichtige potjes met bijvoorbeeld specerijen, pasta en rijst zijn een absolute aanrader. Pas wel op dat uw keuken niet te druk wordt, overvolle planken zijn meestal geen gezicht.

Laat u goed informeren

Het creëren van een keuken op maat is een ingewikkeld proces. De vele keuzes die u moet maken zijn leuk, maar maken het soms ook moeilijk overzicht te behouden. Het is dan ook belangrijk een betrouwbare en ervaren partij te kiezen die u kan helpen uw droomkeuken te realiseren. De Zeug helpt u graag bij het samenstellen en installeren van keukens op maat. We leveren advies op maat en kunnen u bij alle keuzes goed informeren en helpen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over keukens op maat.

< Op maat gemaakte keuken of maatwerk keuken? Nieuw van AGA: De City60 >