Tien handige lifehacks voor in de keuken

28 September, 2015 12:53

Heeft u moeite met het openen van potjes? Worden uw bananen snel bruin? En wilt u snel iets koelen? In dit blog geven wij u tien lifehacks voor in de keuken. Lifehacks zijn trucs die het leven net iets makkelijker maken.

1: Twee keer zo snel koelen
Wilt u snel iets koelen, bijvoorbeeld een blikje bier, fles frisdrank of een fles wijn? Leg deze dan in de vriezer en wikkel deze in een nat keukenpapiertje. Op deze manier wordt uw drankje twee keer zo snel koud.

2: Snel iets opwarmen in de magnetron
Als u trek heeft en snel iets wilt opwarmen in de magnetron dan lijkt een minuut gevoelsmatig uren te duren. Een truc om uw eten sneller warm te laten worden is om in het midden van het bord een stukje vrij te houden. Zo wordt uw eten sneller warm.

3: Makkelijk taart snijden
Taart kan gemakkelijk gesneden worden met behulp van een stuk geur- en smaakloze flosdraad. Doordat het flosdraad stevig en vrij scherp is, kunt u moeiteloos door de taart heen snijden.

4: De houdbaarheid van eieren bepalen
Naast naar de houdbaarheidsdatum te kijken, kunt u de houdbaarheid van eieren ook op een andere manier testen. Vul een bak met water en leg hier het ei in. Als het ei zinkt betekent dit dat u hem nog prima kunt gebruiken. Als het ei blijft drijven dan is deze rot en is het verstandig deze weg te gooien.

5: Het schoonmaken van de magnetron
Het schoonmaken van de magnetron is een vervelend werkje. Als u een schaal water met azijn een paar minuten in de magnetron laat draaien zult u zien dat uw magnetron weer schoon is en eveneens ontdaan is van vervelende geurtjes.

6: Recepten lezen op ooghoogte
Als u een gerecht aan het maken bent is het handig als u het recept direct op ooghoogte kunt lezen. Hang uw recept op aan een clipkledinghanger en hang deze aan het keukenkastje. Heeft u een greeploze keuken? Haak de hanger dan in aan de binnenkant van uw keukenkastje en klem deze vast door het kastje simpelweg dicht te doen.

7: Snel aardappelen schillen
Na het lezen van deze tip hoeft u nooit meer veel tijd en energie te besteden aan het schillen van aardappelen. Met de volgende methode kunt u snel en zonder schilmesje de aardappelen schillen. Kook de aardappelen een paar minuten en leg deze daarna in ijskoud water totdat de aardappelen afgekoeld zijn (+- 30 seconden). Nu kunt u de aardappelschil er met blote handen afhalen.

 

8: Gemakkelijk het hart van een krop slaat verwijderen
Het verwijderen van het hart van de krop sla is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Sla met het hart van de krop slaat hard op een snijplank. Hierna zult u merken dat het hart loslaat en dat u deze zo kunt verwijderen.

9: Het eenvoudig openen van potten
Potten gaan altijd open na het gebruiken van deze lifehack. Sla met een pollepel op de deksel van het potje, zodat er lucht verloren gaat en de pot niet meer vacuüm verpakt is. Hierna kan de pot gemakkelijk opengedraaid worden.

10: Bananen langer bewaren
Bananen worden snel bruin en dit is zeer vervelend. Gelukkig is hier een oplossing voor. Wikkel verhoudfolie om de steel van een banaan. Op deze manier blijven de bananen langer goed en worden ze minder snel bruin.

< AGA Winteractie: ontvang tot €500 retour 3 oktober: nationale AGA dag! Ontvang 15% korting >