Hoe maak ik een heerlijke citroentaart?

3 Maart, 2015 10:37

Met een AGA Cooker kunt u uw gasten een heerlijke citroentaart voorschotelen. Hoe? Dat leggen wij u uit in dit blog.

Het deeg

Laat 140 gram boter op kamertemperatuur komen. Zet ondertussen 85 gram poedersuiker klaar, scheidt 3 eierdooiers van het eiwit en weeg 225 gram bloem af. Meng de boter en poedersuiker samen tot een crème en voeg hier de eierdooiers en 1 á 2 eetlepels water aan toe. Het is belangrijk dat u het deeg met uw handen mengt totdat het een zachte bal vormt. Om het deeg even te laten rusten plaatst u het ca. 10 minuten in de koelkast. Terwijl het deeg in de koelkast staat, legt u het keukenpapier over de bodem van de bakvorm met een doorsnee van ongeveer 28 centimeter en vet u de zijkanten in met boter. 10 minuten later rolt u het deeg uit met de deegroller tot de gewenste maat van ongeveer 28 centimeter. Zorg dat het deeg goed op de vorm ligt en snij het overtollige deeg weg.

De vulling

Vervolgens kunt u beginnen met de voorbereidingen voor de citroenvulling. Eerst klopt u 5 eieren los. U zet 140 gram basterdsuiker en 90 milliliter citroensap klaar, vangt de schil van 2 citroenen op en zet 150 milliliter double cream klaar. Als u nou geen double cream kunt vinden bij de Albert Heijn of Jumbo, dan kunt u de double cream ook zelf maken. Dit doet u door 1 deel mascarpone en 2 delen slagroom te mengen.

Om te beginnen mengt u de 5 losgeklopte eieren met de 140 gram basterdsuiker. Hier voegt u vervolgens de geraspte citroenschil en de citroensap bij. Meng het geheel goed voordat u de double cream toe gaat voegen. Als u de double cream zelf maakt is het belangrijk dat u eerst de mascarpone en slagroom goed mengt voordat u het aan het mengsel toevoegt. Het geheel plaatst u in een sauspan en verwarmt u. Dan is het tijd om het mengsel in de bakvorm te gieten.

De oventijden

Meer informatie over de AGA Cooker?

Na ongeveer een uur kan de citroentaart uit de oven worden gehaald. Zodra de taart is afgekoeld kunt u deze nog bestrooien met poedersuiker, of versieren met fruit. Heeft u nog geen AGA Cooker maar wilt u wel graag kennis maken met de fornuizen, dan bent van harte welkom in de showroom van De Zeug. Kijk voor meer informatie over de AGA Cooker op onze AGA pagina.

< Snel lekkere appelgebakjes maken Op maat gemaakte keuken of maatwerk keuken? >