Gevulde kiprolletjes maken met de AGA cooker

19 Mei, 2015 13:12

Een voorgerecht is vaak onwijs leuk om klaar te maken. Je kan namelijk alle kanten op met de kleine gerechten en kan je gasten er echt mee verrassen. In deze blog leggen we uit hoe je met behulp van de AGA Cooker heerlijke gevulde kiprolletjes kan maken. De vulling van de kiprolletjes kun je laten variëren van pesto tot mozzarella, plakjes rauwe ham of tapenade. Voor het gemak geven we hier een handleiding voor het maken van gevulde kipfilet met pesto, pijnboompitten en basilicum.

Voor  de gevulde kiprolletjes voor vier personen heb je een aantal ingrediënten nodig, namelijk:

  • 2 kipfilets
  • 4 eetlepels pesto
  • 20 gram pijnboompitten
  • Enkele grote basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zonnebloemolie
  • 15 gram boter
  • Zout en peper

Allereerst laat je een koekenpan voorverwarmen op de sudderplaat. In deze koekenpan doe je ½ theelepel zonnebloemolie en laat hierin vervolgens de pijnboompitten lichtbruin roosteren. Laat de pijnboompitten op een stuk keukenrol afkoelen. Vervolgens snij je de kipfilet horizontaal door, waardoor je in totaal met vier plakken kipfilet aan de slag kan gaan. Ieder stuk kipfilet leg je nu tussen twee stukken plastic folie en slaat de kipfilet plat met een vleeshamer of een steelpan. Zorg ervoor dat alle vier de plakken kipfilet echt plat zijn voordat je verder gaat. De bovenzijde van de kipfilets bestrooi je met wat peper en zout waardoor er wat extra smaak wordt toegevoegd. Iedere plak kipfilet bestrijk je vervolgens met een eetlepel pesto. Verdeel daarna de geroosterde pijnboompitten gelijkmatig over de stukken kipfilet. In het midden van de kipfilet leg je overdwars één a twee basilicumblaadjes. De kipfilet rol je op en steek je met een rolladepinnetje vast.

Op de hete plaat verwarm je een koekenpan voor met daarin twee eetlepels olijfolie en smelt hier de 15 gram boter in. Zodra de pan goed warm is bak je de gevulde kipfilet rolletjes vier a vijf minuten rondom gaar. Vervolgens dek je de pan af en plaats je de pan gedurende tien minuten in de kookoven. Na tien minuten kunnen de rolletjes uit de kookoven worden gehaald om ze vervolgens schuin door te snijden en te serveren. Iedereen heeft op deze manier twee heerlijke gevulde pesto kiprolletjes.

Meer informatie over de AGA Cooker?

Heb jij nog geen AGA Cooker maar wil je ook ervaren hoe je zelf dergelijke gemakkelijke, maar vooral hele lekkere gerechten klaar kan maken? Neem dan eens een kijkje op de website www.dezeug.nl voor meer informatie over de AGA Cooker, waar je tevens nog veel meer lekkere recepten kan vinden.

< AGA fornuizen in een nieuw jasje Gerookte zalm op een AGA fornuis >