AGA recept: Triple Chocolate Cheescake

11 November, 2016 09:15

Heeft u binnenkort een feestje? Of heeft u gewoon zin om een taart te bakken? Probeer dan eens een Triple Chocolate Cheesecake. Deze zoete traktatie is eenvoudig te bereiden met uw AGA fornuis.

Benodigdheden bodem:

  • 70 gram boter
  • 15 tarwebiscuits

Benodigdheden cheesecakevulling

  • 500 gram roomkaas
  • 100 gram mascarpone
  • 2 eetlepels witte bloem
  • 2 eetlepels vanille extract
  • 175 gram bastaardsuiker
  • 140 gram zure room
  • 100 gram gesmolten pure chocolade
  • 2 grote eieren
  • 1 aparte eierdooier
  • Een springvorm met een diameter van 20 cm en een groot bakblik waar de springvorm in past

Benodigdheden frosting / ganache

  • 200 gram pure chocolade
  • 150 gram slagroom

Bereidingswijze bodem

  1. Smelt de boter in een pannetje.
  2. Breek de biscuits in kleine stukjes met behulp van een keukenmachine, broodzakje of deegroller.
  3. Mix de biscuitstukjes met de boter en verspreid dit mengsel over de bodem van de springvorm. Bak de bodem in 5 tot 10 minuten gaar in de bakoven.

Bereiding vulling

  1. Mix de roomkaas totdat deze romig en smeuïg is.
  2. Voeg vervolgens de bloem, suiker, eieren, extra eierdooier, mascarpone, zure room en het vanille extract toe. Mix dit tot een gladde en luchtige massa.

Bereiding frosting/ganache

  1. Breng de slagroom aan de kook en haal deze op het kookpunt van het vuur af. Laat de warme slagroom vervolgens 2 tot 3 minuten afkoelen.
  2. Breek de chocolade in kleine stukken en mix deze door het slagroommengsel totdat er een gladde en glanzende massa ontstaat.

Bereiding taart:

  1. Giet de vulling in de springvorm totdat deze driekwart vol is.
  2. Vul het overige kwart aan met de gesmolten chocolade en mix dit voorzichtig door de bovenlaag van de vulling heen.
  3. Strijk de taart glad.
  4. Plaats de springvorm in een bakblik die half gevuld is met water en bak de taart in 30 – 35 minuten gaar in de braadoven.
  5. Haal de taart uit de oven en laat deze afkoelen.
  6. Schenk de frosting / ganache over de afgekoelde cheesecakeheen en leg deze minimaal 4 uur in de koelkast. Uiteraard kunt u de taart hierna nog versieren met gekleurde muisjes of chocolaatjes.
  7. Geniet van uw heerlijke Triple Chocolate Cheesecake!

Bewaren

< AGA recept: Chili con carne Tot € 750 cashback bij aanschaf van een AGA fornuis >