AGA recept: Chili con carne

16 Maart, 2017 09:30

Chili con carne is een heerlijk gerecht wat snel op tafel gezet kan worden. Wij vinden deze maaltijd echter nóg lekkerder als deze langzaam klaargemaakt wordt met behulp van een AGA fornuis. Op die manier mengen de smaken zich beter, waardoor ze nog sterker naar voren komen. Wij delen ons favoriete recept graag met u.

Benodigdheden voor 4 tot 6 personen

  • 500 gram gehakt
  • 40 gram tomatenpuree (uit blik of vers)
  • 450 gram tomatenblokjes (uit blik of vers)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels chilipoeder of een hele verse chilipeper (verwijder de pitjes)
  • 1 theelepel komijn of komijnzaad
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml water of bouillon
  • 1 grote pot kidneybonen
  • 1 grote rode paprika
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Zet een grote pan op de kookplaat.
  2. Snipper de ui, snij de paprika en pers de knoflook.
  3. Fruit de knoflook ende ui in een klein beetje (olijf)olie.
  4. Voeg het gehakt toe en bak dit in ongeveer vijf minuten gaar.
  5. Voeg de paprika, chilipeper, tomatenblokjes, tomatenpuree, komijn, suiker, zout, peper en het water of de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  6. Haal de pan van het fornuis en zet deze op de bodem van de sudderoven. Laat het mengsel hier ongeveer twee uur in staan.
  7. Spoel ondertussen de kidneybonen goed af en laat deze uitlekken.
  8. Haal de pan uit sudderoven en voeg de kidneybonen toe aan het gehaktmengsel. De bonen worden vanzelf warm door de hitte van de pan.
  9. Geniet van uw overheerlijke Chili con carne.

Wilt u de Chili con carne sneller op tafel hebben? Plaatst de pan dan één uur op de sudderplaat in plaatst van twee uur in de sudderoven.

Variatietips

  • Vindt u het gerecht iets te ‘vlezig’? Serveer dan wat rijst bij uw Chili con carne.
  • Het toevoegen van wat extra verse groenten kan erg lekker zijn bij dit gerecht. Denk bijvoorbeeld aan champignons, sperziebonen en/of mais.
  • In plaats van kidneybonen kunt u ook bruine bonen gebruiken.
  • Voeg als garnering zure komkommer toe: dit geeft een heerlijk zuurtje aan het gerecht.

Smakelijk eten!

< AGA recept: bananenbrood AGA recept: Triple Chocolate Cheescake >