AGA Fornuis / AGA Cooker


Op donderdag 9 november organiseren wij een AGA kookdemonstratie in onze showroom.

AGA Living Center De Zeug

De Zeug is een AGA Living Center, wat betekent dat we een officiële toeleverancier van AGA-producten, zoals AGA cookers en AGA fornuizen, zijn. Wij leveren elk type AGA-fornuis, de beschikbare uitbreidingen en een grote collectie AGA-cookware. Wilt u meer informatie over de fornuizen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 075-6160518 of vul ons contactformulier in. U bent vanzelfsprekend ook van harte welkom in onze showroom in Zaandam, waar we ieder type fornuis hebben staan. De Zeug organiseert ook regelmatig kookworkshops met AGA-producten.

Kwaliteit, karakter en duurzaamheid van uw AGA cooker

AGA combineert hoogstaande kwaliteit en een klassieke uitstraling met moderne warmtetechnieken. Door gelijkmatig warmte te verspreiden in de oven, behouden gerechten hun smaak beter en drogen ze niet uit.

Het klassieke AGA-fornuis werd ongeveer 80 jaar geleden ontworpen door de Zweedse Nobelprijswinnaar Gustaf Dalén. Vandaag de dag is men nog steeds niet uitgekeken op deze prachtige fornuizen, die staan voor kwaliteit, multifunctionaliteit, duurzaamheid en karakter. Het stijlvolle fornuis is een prachtige aanvulling op iedere keuken. Door de grote verscheidenheid aan kleuren waarin de fornuizen leverbaar zijn, is het fornuis bovendien perfect af te stemmen op uw interieur.

De Zeug AGA Living Center levert elk type fornuis van AGA en de bijbehorende verkrijgbare uitbreidingen, zoals de AGA Module. AGA-fornuizen kunnen geleverd worden voor drie verschillende brandstofaansluitingen: elektriciteit, aardgas en propaan.

AGA fornuis prijzen

Informeer voor de meest recente prijzen van AGA-fornuizen bij De Zeug AGA Living Center door te bellen naar 075-6160518 of door het contactformulier in te vullen. Wij voorzien u graag van meer informatie. U bent natuurlijk ook van harte welkom in onze showroom in Zaandam, waar de fornuizen zijn uitgestald en waar we u graag meer vertellen over AGA-producten.

Terug naar overzicht

AGA Dual Control fornuis

De AGA Dual Control is een elektrisch- of gasfornuis voor mensen die van lekker eten en een stijlvolle keuken houden, maar tegelijkertijd ook de verbruiks- en onderhoudskosten willen beperken. Door de ‘lage-energie’ functie kunt u veel energie besparen.

Wat de AGA Dual Control zo speciaal maakt:

 • Niet langer hoeft u uw AGA cooker volledig aan te zetten: de snelkookplaat en de sudderplaat zijn ook afzonderlijk van elkaar te gebruiken.
 • Wordt er een periode minder gekookt? Zet de ovens helemaal uit en verlaag zodoende het energieverbruik met wel 50%.
 • De ‘lage-energie’ functie zorgt ervoor dat de ovens een lagere maximale temperatuur bereiken. U vermindert hiermee uw verbruikskosten aanzienlijk.
 • De ‘lage-energie’ stand zorgt voor een prettigere omgevingstemperatuur tijdens het koken.
 • Verkrijgbaar in gas/elektro (ovens op gas en elektrische kookplaten) en geheel elektrisch.

Dit nieuwe fornuis in de AGA-lijn is verkrijgbaar als een 3-oven model en als een 5-oven model. Beide modellen zijn uitgerust met een braadoven, een bakoven en een sudderoven. Daarnaast is het 5-oven model voorzien van een extra sudderoven en een warmhoudoven.

De AGA Dual Control heeft de kenmerken die u van een traditionele AGA cooker gewend bent. Dankzij de stralingswarmte van de ovens behoudt het eten zijn smaak en kwaliteit. Dit verschilt met de hitte die bij een normale oven in uw eten wordt geblazen. Uw eten droogt niet uit tijdens het koken met een AGA-fornuis, maar blijft op de juiste temperatuur.

De functionaliteit van de AGA Dual Control maakt deze cooker de perfecte mix tussen heerlijk eten, een prachtig design en controle over de verbruikskosten.

Voor meer informatie over dit AGA-fornuis kunt u altijd contactmet ons opnemen.

De AGA Dual Control is leverbaar in verschillende kleuren

Product details

Ovenafmetingen (mm) Hoogte Breedte Diepte
Braadoven 254 349 495
Bakoven 254 349 495
Sudderoven 254 349 495
Sudderoven (5-oven model) 254 349 530
Warmhoudoven (5-over model) 254 349 530
Totale 3-oven model 910 987 698
Totale 5-oven model 910 1478 698

Bekijk onderstaand filmpje om een beter beeld van de AGA Dual Control te krijgen:

Terug naar overzicht

AGA Masterchef XL fornuis

De opvolger van de AGA Masterchef en Masterchef Deluxe is de Masterchef XL. Dit fornuis is voorzien van de modernste snufjes en zorgt gegarandeerd voor een onovertroffen kookervaring.

U kunt bij het AGA fornuis Masterchef XL kiezen uit een breedte van 90 cm en 110 cm. Verder is het fornuis te krijgen met een gaskookplaat of een inductiekookplaat. Voor meer informatie over dit AGA fornuis kunt u altijd contact met ons opnemen.

De meest opvallende kenmerken van de Masterchef XL

 • Het fornuis heeft energielabel A
 • Er is een afzonderlijk grillcompartiment met uitschuifbaar grillsysteem
 • De ovens hebben een inhoud van ongeveer 70 liter
 • Een heteluchtoven én een multifunctionele oven
 • Een sudderoven op het model van 110 cm, capaciteit van 21 liter
 • De ovens hebben diverse functies
  • Heteluchtoven
  • Conventionele oven
  • Combinatieoven
  • Onderelement
  • Heteluchtgrill
  • Gratineren
  • Ontdooien
  • Rapid Response
 • Dit AGA fornuis is verkrijgbaar in vijf kleuren: Cream, Gloss Black, Cranberry, Pewter Grey en Pearl Ashes

Product Details

Afmetingen (in mm)

Masterchef XL 110 gaskookplaat Masterchef XL 110 inductieplaat Masterchef XL 90 gaskookplaat Masterchef XL 90 inductieplaat
Breedte 1100 1100 900 900
Diepte 610 – 685 610 – 685 607 – 610 607 – 610
Hoogte 900 – 930 900 – 930 900 – 930 900 – 930

Vermogen

Masterchef XL 110 gaskookplaat Masterchef XL 110 inductieplaat Masterchef XL 90 gaskookplaat Masterchef XL 90 inductieplaat
Standaard / boost Standaard / boost
1x 1 kW 2x 1,15 kW / 2 kW 1x 1 kW 2x 1,15 kW / 2 kW
2x 1,7 kW 2x 1,85 kW / 2,5 kW 2x 1,7 kW 2x 1,85 kW / 2,5 kW
1x 3 kW 1x 1,85 kW / 3 kW 1x 3 kW 1x 1,85 kW / 3 kW
2x 3,5 kW 1x 3,5 kW
Totaal: 14,4 kW 7,85 kW / 12 kW 10,9 kW 7,85 kW / 12 kW

Terug naar overzicht

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contactmet ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Terug naar overzicht

AGA Total Control fornuis

De AGA Total Control is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling. De Total Control kunt u bedienen met een eenvoudig touchscreen, waarmee u zelf kunt bepalen welk deel van het fornuis wordt ingeschakeld. U kunt elke kookplaat of oven afzonderlijk van elkaar verwarmen. De AGA Total Control is verkrijgbaar als 3-oven model en als 5-oven model.

Dit is de eerste AGA cooker in de geschiedenis die u naar eigen wens aan of uit kunt zetten. Het fornuis is daarom uitermate geschikt voor mensen die veel van huis zijn, of die een vakantiehuis bezitten. Als u er niet bent kunt u het fornuis helemaal uitzetten, waardoor deze ook geen energie verbruikt.

Dit ultieme resultaat is ontstaan uit twee generaties technische ontwikkeling. De AGA Total Control ziet er qua uiterlijk precies hetzelfde uit als de traditionele AGA-fornuizen, en is daarom ideaal voor mensen die hun traditionele fornuis willen vervangen. De AGA Total Control staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Voor meer informatie over de AGA Total Control kunt u altijd contactmet ons opnemen, of de onderstaande video’s bekijken.

Technische details

Wanneer bij de AGA Total Control meerdere kookplaten en/of ovens tegelijk worden ingeschakeld kan dit de opwarmtijden verlengen. Als het gehele apparaat op hetzelfde moment wordt ingeschakeld, zal het ongeveer een uur duren voordat het fornuis zijn werktemperatuur heeft bereikt.

Om de garantie te behouden dient er elke 2,5 jaar periodiek onderhoud plaats te vinden. Na vijf jaar is een volledige onderhoudsbeurt noodzakelijk.

Let op: u mag de plint van de AGA Total Control niet betegelen, deze moet toegankelijk zijn voor onderhoud.

Ovenafmetingen (mm) Hoogte Breedte Diepte
Braadoven 254 349 495
Bakoven 254 349 495
Sudderoven 254 349 495
Slow-cooking (5-oven model) 254 349 530
Warmhoudoven (5-over model) 254 349 530
Totale 3-oven model 910 987 698
Totale 5-oven model 910 1478 698

Terug naar overzicht

AGA Module

De AGA Module is een extra uitbreiding voor uw AGA fornuis. Deze Module kan bij uw fornuis gevoegd worden, maar kan ook op zichzelf gebruikt worden: de AGA Vrijstaande Module. Een extra module geeft u nóg meer ruimte en mogelijkheden met uw AGA fornuis.

Een module is onafhankelijk te gebruiken van uw AGA fornuis. Als u uw fornuis uit zet in de zomer, of wanneer er onderhoud plaatsvindt, kunt u dus gewoon blijven koken.

De AGA Module geeft u extra opties tijdens het koken. Deze module heeft een conventionele oven en ingebouwde grill, een keramische kookplaat op elektra of gaspitten.

Voor meer informatie over dit AGA fornuis kunt u altijd contact met ons opnemen.

Module met keramische kookplaat

De Module met keramische kookplaat heeft 4 platen. Deze platen warmen snel op en hebben een veiligheidsschakelaar. Deze veiligheidsschakelaar zorgt ervoor dat wanneer er geen pan op de plaat staat, de temperatuur van het keramiek wordt beperkt.

Module met gaskookplaat

De Module met gaskookplaat heeft vier branders. Deze branders beschikken allen over een sudderstand en zijn uitgerust met een vlambeveiligingsinrichting. Deze branders zijn ook nog eens makkelijk verstelbaar.

De vrijstaande module kunt u los plaatsen, maar ook tussen het keukenmeubilair. Dit is de ideale uitbreiding voor uw AGA fornuis.

Deze module is leverbaar in alle 14 kleuren van onze AGA fornuizen. De aanbouwmodule wordt aan de linkerzijde van specifieke modellen met twee, drie of vier ovens.

AGA Vrijstaande Module fornuis

De AGA Vrijstaande Module heeft verschillende unieke kenmerken. Dit fornuis heeft vier verschillende gasbranders en twee ovens: een conventionele oven en een heteluchtoven. Daarnaast heeft het fornuis een krachtige grill. Het AGA Vrijstaande Module fornuis is het ultieme compacte fornuis, van maar 60 cm breed..

Deze AGA cooker is krachtig, snel en zeer makkelijk in de bediening; ideaal voor keukens die weinig ruimte over hebben. Dit fornuis past tussen standaard keukenkastjes en is een aanwinst in iedere keuken. Het tijdloze AGA-ontwerp past in elk keukendesign.

Voor meer informatie over dit AGA fornuis kunt u altijd contact met ons opnemen.

Leverbaar in verschillende kleuren

Specificaties Waarde
Afmetingen 595 mm (B) x 620 mm (D) x 910 mm (H)
Gewicht 140 kg
Totaal vermogen (elektrisch) 6,5 kW
Totaal vermogen (gas) 12,25 kW
Capaciteit conventionele oven 33,4 liter
Capaciteit heteluchtoven 32 liter

Terug naar overzicht

AGA Six-Four Fornuis

De AGA Six-Four is ontworpen om zo flexibel mogelijk te zijn, zowel bij het plaatsen van het fornuis als tijdens het koken. De AGA Six-Four is ideaal voor alle kookstijlen, zowel uitgebreid als even tussendoor.

De Six-Four is een krachtige cooker, die snel en gemakkelijk te bedienen is. Bij dit fornuis heeft u de keuze tussen een keramische kookplaat met zes kookzones of zes gasbranders. Daarnaast heeft u drie ovens ter beschikking: een sudderoven en twee heteluchtovens. Ook beschikt de AGA Six-Four over een gescheiden keramische grill.

Voor meer informatie over dit AGA fornuis kunt u altijd contact met ons opnemen.

Leverbaar in verschillende kleuren

De Six-Four gas

Deze cooker heeft zes gasbranders van hoogwaardige kwaliteit, waaronder een unieke regelbare brander van 5 kW en een wokbrander van 4,5 kW. De branders van dit fornuis beschikken over vlambeveiligingsinrichtingen, ook wel FFD’s genoemd. Deze zorgen ervoor dat de gastoevoer wordt afgesloten wanneer de vlam onverwachts uitgaat.

De Six-Four keramisch

De keramische kookplaat is gemakkelijk schoon te houden en ideaal door de eenvoud in gebruik. Dit type is uitermate geschikt voor het bereiden van allerlei gerechten en zorgt voor de typische AGA-resultaten die u verwacht.

Waarde GA Six-Four met gaskookplaat AGA Six-Four met inductieplaat
Afmetingen (bxdxh) Afmetingen (bxdxh) 984 mm x 620 mm x 910 mm
Gewicht 245 kg 210 kg
Nominaal vermogen
Linksvoor 4,0 kW 0,75 kW / 2,2 kW
Middenvoor 1,75 kW 1,2 kW
Rechtsvoor 3 kW 1,5 kW
Linksachter 1,75 kW 2 kW
Middenachter Middenachter 0,75 kW / 2,2 kW
Rechtsachter 3 kW 1,5 kW
Grill 2,2 kW 2,2 kW
Heteluchtoven 2 kW / 70 – 220 C / 32 liter 2 kW / 70 – 220 C / 32 liter
Sudderoven 1 kW / 70 – 120 C / 35,2 liter 1 kW / 70 – 120 C / 35,2 liter

Terug naar overzicht

 

AGA City60 Fornuis

De AGA City60 geeft iedereen in de stad, ongeacht het oppervlakte van de keuken, de mogelijkheid om een geschikte AGA cooker te plaatsen.

Met de City60 biedt AGA een cooker met dezelfde kookmogelijkheden die u gewend bent van de rest van de AGA cooker-lijn, maar dan geschikt voor de kleine keuken. De AGA City60 is slechts 60cm breed; het ideale stadsvriendelijke fornuis.

Uiteraard is de City60 vervaardigd van gietijzer en werkt het met stralingswarmte voor het beste behoud van smaak.

Voor meer informatie over dit AGA fornuis kunt u altijd contact met ons opnemen.

Kenmerken van de AGA City60

De AGA City60 beschikt over de volgende kenmerken:

 • Wielen om de City60 gemakkelijk te vervoeren / verplaatsen.
 • Twee ovens: de bovenste voor het bakken en braden, de onderste voor sudderen.
 • Een kookplaat voor al uw kook- en sudderwerk.
 • Extra grote kookplaat om naast een pan meer gerechten te laten doorgaren.
 • Volledig programmeerbaar voor drie programma's per dag.
 • Beschikbaar in 14 kleuren, waaronder de nieuwe rose en lemon.

Geniet van heerlijke gerechten met de AGA City60.

Ovenafmetingen (mm) Hoogte Breedte Diepte
Braad-/bakoven 254 349 455
Sudderoven 254 349 455
Braad-/bakoven 910 600 620

Terug naar overzicht

 

AGA Classic Edition uitvoering

Voor de echte liefhebbers van de jaren 30-stijl hebben wij de AGA Classic in ons assortiment. Dit model is gebaseerd op het originele model van AGA uit de jaren 30, zowel in kleur alsmede de gietijzeren deksels. Zo kunt u uw Total Control, Dual Control of Six-Four fornuis een klassieke uitstraling geven.

Dit model is geschikt voor zowel aardgas, propaan als elektrisch. Dit fornuis is alleen verkrijgbaar in de klassieke crèmekleur.

Voor meer informatie over deze special edition kunt u altijd contact met ons opnemen.

Terug naar overzicht

 

AGA kookworkshop

De Zeug organiseert regelmatig kookworkshops. De eerstvolgende workshop vindt plaats op 9 november 2017.

U kunt zich aanmelden door te mailen naar info@dezeug.nl of door te bellen naar 075-6160518

Natuurlijk bent u ook van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken en uitleg te krijgen over het wereldberoemde AGA fornuis. Daarnaast kunt u kennismaken met de authentieke keukens die wij in onze eigen werkplaats met de hand op maat maken.

Als AGA Living Center kunt u bij ons terecht voor uitgebreide en specialistische voorlichting over alle AGA-producten. Zo vindt u bij ons een prachtige en uitgebreide collectie AGA cookware, onder andere bestaande uit pannen en ovenschalen. De cookware kunt u bij ons ook telefonisch of per mail bestellen. In onze showroom bevinden zich diverse AGA fornuizen in verschillende afmetingen.

Terug naar overzicht

Contactformulier

Naam*
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon
E-mailadres*
Bericht*

Niet leesbaar? Verander tekst

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren